Het nieuwe schooljaar komt al in zicht!

Nieuwe inschrijvingen lopen binnen. En voor die eerstejaars die al eens komen piepen op deze site is hier toch al wat info over wat hen allemaal te wachten staat in de eerste weken.

Maandag 24ste september is het de grote dag voor die nieuwelingen.

Om 14 uur geeft de decaan van faculteit wetenschappen een korte uitleg in aula L00.06. Op het graspleintje voor de aula staan alle wetenschapskringen met een tentje om de nieuwe studenten te verwelkomen, dus kom maar om 13 uur om al een hapje en drankje te nuttigen. Maar is het vooral de bedoeling je medestudenten en Merkator te leren kennen. Waarom zou je dat willen?

Hoewel je misschien al wilde verhalen van studentenkringen hebt gehoord, moet je toch zelf maar eens een kijkje komen nemen. Studentenkringen maken je leven aan de universiteit namelijk veel leuker, interessanter en makkelijker.

In de eerste week organiseren wij al tal van zaken zodat je geen tijd hebt om je te vervelen.

Die avond om 20.00 uur is er een stadspel waarbij je de verschillende werkgroepen van Merkator en de stad Leuven leert kennen op een leuke manier samen met je medelotgenoten.

Dinsdag 25 september om 20.00 organiseert teamsport Honkbal-extreme. Voor de actieve Merkatoriaan is komen een must.

Woensdag 26 september gaan we het wat rustiger aan doen met een een spelletjesmiddag. Van 14.00 tot 16.00 kan je de zware lessen die voor en na komen een beetje draaglijker maken.

Donderdag is traditioneel de feestnacht in Leuven en ook bij Merkator wordt het jaar feestelijk ingezet met een niet te missen openingsfeestje in 'Het Gewelf'. Een gezellig zaaltje op de oude markt.

De volgende maandag, dat is al 1 oktober, is het tijd voor de openingscantus.

Met  vragen en opmerkingen kun je altijd terecht bij het onthaalteam!

Ook mensen van hogere jaren zijn meer dan welkom op al deze activiteiten.

Thesis, Bachelorproef, ga op een goed gesprek met een professor of 2, maar bovenal, geniet van je vakantie! Tot snel, lieve Merkatorianen!

Crescite en multiplicamini!

Jullie praesidium, Arcmap de Triomphe